П`ятниця, 29.03.2024, 12:54

Головна » 2015 » Травень » 12 » Пам’ятаємо минуле заради майбутнього
Пам’ятаємо минуле заради майбутнього

70 років відділяють нас від буремних днів Другої світової війни. Для історії це лише маленька, а для нас людей  майже ціле життя. Скільки людських життів забрала та війна, скільки доль поламала. Але в нашого  народу вистачило мужності і сили вистояти, перемогти, відбудувати зруйноване, виростити нові покоління. Тільки із розповідей старих людей та хвилюючих кадрів хронікально-документальних та художніх фільмів наша молодь знає про ту страшенну трагедію. Ми не забуваємо про тих, хто пішов у небуття, але найбільший обов’язок сучасників – шанувати і підтримувати людей, які вижили та вистояли у ті різні роки.

8 травня у публічно шкільній бібліотеці Клевань І провели вечір-пам’яті «пам’ятаємо минуле, заради майбутнього». З історичною довідкою про Другу світову війну ознайомила присутніх зав. ПШБ Клевань І Жиденко Н. Р.

Учні 10 класу Мацута З., Кузьмінчук Т., Демидович В., Самсонюк В., Сасюк О., Лайтер М., Мілецька С. Натхненним поетичним словом розповідали про подвиг воїнів, славили безсмертний День Перемоги. У їх виконанні звучали вірші присвячені воєнному лихоліттю і подвигам воїнів: Костенко Л. «Тут обелісків ціла рота», Довгий О. «Солдат», Сич М. «Партизанська гармонь», Клименко М. «Могили не мовчать», «Балада страчених», Павленко М. «Червона воля», Гей В. «А правда жива», Пшенична Л. «Живцем замучили сосну».

Бібліотекар Чудовець А. Д. оформила книжково-ілюстративну виставку «Щоб усі пам’ятали», де учні мали змогу познайомитися з матеріалами про другу світову війну, оглянули тематичні папки «Пам’яті жити вічно», «Друга світова війна у малюнках».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих хто загинув у полум’ї Другої світової війни. Бібліотекар Жиденко І. провела конкурс малюнків «Уклін живим, загиблим слава» з учнями молодших класів. Фаворитом конкурсу став учень 1 касу Громик Ілля за малюнок «Героям слава».

Ми не маємо права забувати, завдяки чиїм безстрашним подвигам живемо  вільній державі. Пам‘ять народну неможливо стерти, історію не переписати нікому. Ми повинні передати у спадщину наступним поколінням світлу пам’ять про всіх, хто кував Велику перемогу, щоб були відомі імена вірних синів і дочок воєнної пори. Цінуймо ж те, що маємо і дбаймо про мир і спокій на землі!

Переглядів: 618 | Додав: Klevan | Рейтинг: 0.0/0
«  Травень 2015  »