Четвер, 28.03.2024, 15:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Клеванська публічно-шкільна бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наша адреса:
смт. Клевань 1, вул. Богдана Хмельницького, 41
Бібліотекар
Жиденко Наталія Ростиславівна

Головна » 2014 » Березень » 11 » Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
11:44
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття


Весна... Вже сама згадка про неї будить у серці щемну радість, тривогу, це свято оновлення і відродження природи. Коли приходить весна, кожному з нас здається, що ти народжуєшся на світ вдруге, що весна ця особлива.
В один із таких весняних днів народився Тарас Шевченко. З цього дня почалося відродження і оновлення України, бо кожним порухом душі він дбав про рідну землю.
З метою відзначення 200-чного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка школярі 6-11 коасів Клеванської ЗОШ № 1 під керівництвом вчителя української мови та літератури Ківінської Валентини Всеволодівни підготували літературний вечір "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття". Присутні почули цікаві факти з життя поета про які розповіла учениця 9 класу Мілецька Софія. Все це супроводжувалось показом на мультимедійному екрані. Учні декламують по черзі вірші, поеми, балади: "Не одинаково мені", "Матері Шевченка", "Ой чого ти почорніло зеленеє поле", "Доля", "Заповіт", "Сон", "Причинна", "Лілея", "Плач Ярославни", "Тарасова ніч". Читал: Юсенко Андрій, Самсонюк Віка, Мальчук Ілона, Приварський Вадим, Лебедюк Яна, Семенюк Богдана, Смик Роман, Лайтер Марія, Макшанова Юля, Сасюк Олена, Семенюк Богдана, Веремчук Люда. В вінок пам'яті Кобзаря вплели квіти учні 6 класу. Фрагменти з поеми гайдамаки прочитали: Приварська Яна, Мілеціка Софія, Бардовська Настя, Демидович Віталій, Ярева Людмила, Карпінський Юліан.
Присутні подивились театралізований уривок з п'єси Тараса Шевченка "Наймичка", який підготували учні 9 та 6 класів. Слова автора читали - Мілецька Софія, Бардовська Настя, Марко - Москалик Олександр, Ганна - Аня Савчук, Максим - Грабовський Максим, Дід - Мороз Владислав, Баба - Демидович Віталія, Внучка - Яцелик Олександра.
До свята зав публічно-шкільною бібліотекою Клевань 1 Жиденко Наталія Ростиславівна підготувала книжково-ілюстративну виставку "Не багатьом співцям судилась на світі слава як тобі". Та прочитала бібліографічний огляд "Пророк народжений Україною".
Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам'яті нащадків, бо є і буде Україна і народ український, який пам'ятає його заповіти.
Переглядів: 734 | Додав: Klevan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz