Четвер, 25.04.2024, 20:54

Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Синів, Україно, твоїх не забули, які полягли у боях
Синів, Україно, твоїх не забули, які полягли у боях

Цьогоріч виповнюється 75 років з часу створення Української Повстанської Армії, символічним днем заснування якої є 14 жовтня 1942 року. Створення УПА – це хоч стихійний, але правильний вибір, це не тільки самозбереження української нації, а й прояв волі, прагнення народу до самостійного життя, найвірніший спосіб здобуття державної незалежності, яка завжди гарантує народу безпеку і добробут.

Саме до цієї дати працівники публічно-шкільної бібліотеки Клевань 1 спільно з учнями 7-8 класу Клеванської загальноосвітньої школи №1 провели годину історії «Антинацистський фронт УПА». З історичною довідкою «УПА – армія без держави» ознайомила присутніх завідувач публічно-шкільною бібліотекою Клевань 1 Наталія Жиденко. Учні Анастасія Сергійчук, Тетяна Подейко, Діана Панчелюга, Ірина Снетюк, Анастасія Янчук читали вірші: Лідія ЯР «Коли у душі цвяхи забивали», «УПА», «Зродились ми великої години», «На розпуттях хистких неповторних доріг», «В далеких лісах на Волині», «На вірність країні вони присягали».

Готуючись до заходу, бібліотекар Наталія Дегтярьова підготувала книжково-ілюстративну виставку «Синів, Україно, твоїх не забули, які полягли у боях», де присутні могли ознайомитися з книгами: О. Денищук «Боротьба УПА проти німецьких окупантів», Д. Яневський «Жертва УПА, місія Романа Шухевича», Б. Зек «Олег Штуль у боротьбі за Україну», О. Іщук «Життя і творчість Ніла Хасевича», О. Іщук, І. Мірчук «Брати Бусли. Життя за Україну» та інші.

На жаль все менше залишається безпосередніх учасників національно-визвольних змагань, які покрили себе невмирущою славою непримиренної боротьби з окупантами. Яскаре сонце свободи зійшло над Україною і поштовхом до цього була славна боротьба Української Повстанської Армії.

Наталія Жиденко,

завідувач публічно-шкільної