Четвер, 18.04.2024, 11:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Клеванська публічно-шкільна бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наша адреса:
смт. Клевань 1, вул. Богдана Хмельницького, 41
Бібліотекар
Жиденко Наталія Ростиславівна

Головна » 2017 » Березень » 16 » Шевченкове слово в віках не старіє
13:21
Шевченкове слово в віках не старіє

Все йде, все минає… Та залишається память, добра слава про людей, що мандрують у світі в пошуках істини і правди. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, шанує все людство. До них належить й імя великого українського поета Т.Г. Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.У березні 2017 року виповнюється 203 роки від дня народження великого Кобзаря.

З метою популяризації творчої спадщини поета у Клеванській ЗОШ №1 відбулася літературно – музична композиція «Шевченкове слово в віках не старіє», яку підготували вчитель української мови та літератури Ківінська Валентина Всеволодівна та учні 9 класу. Під час заходу присутні познайомилися з життям і творчістю, з його неоціненним внеском у культурну спадщину України.

Не залишили нікого байдужим вірші поета «І день іде…», «Мені тринадцятий минало», «Бандуристе, орле сизий», «Думка», «І виріс я на чужині», «Доля», «Муза», «Заповіт», «Сонце заходить», «Іван Підкова», які прочитали Бондарчук Микола, Великоселець Світлана, Веремчук Оксана, Вілінець Надія, Захарчишина Віта, Потанська Богдана, Приварський Максим, Прокопчук Володимир, Рибачок Володимир, Рибачок Наталія, Юзепчук Карина, Яцелик Софія. Поєми «Причинна», «Княжна», фрагмент з поеми «Гайдамики» читали Квятковська Тетяна, Снитюк Івання, Преварський Володимир.

Прозвучали пісні: сл.. Ю. Рибчинського «Шлях до Тараса», сл.. Т. Шевченка «Думи, мої думи», «По діброві вітер віє . Коли звучала пісня «Реве та стогне Дніпр широкий» присутні в залі встали, тому, що звуки мелодії цієї пісні були позивним українського радіо у  грізні роки Другої  світової війни. Шкільний бібліотекар підготувала книжково – ілюстративну виставку «Тарас Шевченко – великий син України», на якій були представлені художні книги українських письменників про життя великого Кобзаря. твори поета, видання «Кобзарів» різних років.

І ми з гордістю можемо сказати, що Т.Г. Шевченко один з велетнів світової культури , ми пишаємось ним вивчаємо його творчість.

 

Переглядів: 537 | Додав: Klevan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz