Четвер, 18.04.2024, 19:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Клеванська публічно-шкільна бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наша адреса:
смт. Клевань 1, вул. Богдана Хмельницького, 41
Бібліотекар
Жиденко Наталія Ростиславівна

Головна » 2017 » Квітень » 24 » Гіркий Чорнобильський полин
10:51
Гіркий Чорнобильський полин

         

Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум`янітиме чорним вогнищем скорботи.

          Працівники публічно-шкільної бібліотеки Клевань 1 спільно з учнями 9-го класу Клеванської ЗОШ №1 провели годину скорботи «Гіркий Чорнобильський полин».

          Славних героїв Чорнобиля, цвіту нашого народу, що в розквіті духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, ще є в кожного з нас – життя пим`янули хвилиною мовчання.

          З тривогою в серці слухали присутні виступ завідувача публічно-шкільної бібліотеки Клевань 1 Наталії Жиденко, яка розповіла про Чорнобильську трагедію, її наслідки. Страшну спокуту понесуть за нас наші діти, онуки, правнуки. Але всі ми повинні прагнути до того, щоб злу не залишилося на землі місця. Жити так, щоб ніхто не страждав через діяння наші. Бути господарем на землі, оберігати від біди природу.

          Під час заходу звучали пісні: музика О. Білаша, слова Д. Павличка «На Чорнобиль журавлі летіли», музика Д. Січинського, слова К. Мамицької «Чом, чом, чом, земле моя». Учні Богдана Потанська, Світлана Великоселець, Анна Троянова, Наталія Рибачок та Марія Банацька читали вірші В. Кордуна «Зона», В. Задворного «Героям Чорнобиля», Л. Оленівської «Чорнобильське літо», М. Сингаївського « Мій крок – із атомної ночі».

          З інформаційним оглядом літератури «Чорнобильська тема у творчості поетів» ознайомила присутніх бібліотекар шкільного відділу Ірина Чудовець. На книжковій виставці «Біль України - Чорнобиль» представлені збірки Л. Пшеничної, М. Берези, І. Драча, М. Пшеничного, романи Л. Сироти «Прип`ятський синдром», С. Алексієвич «Чорнобильська молитва хроніка майбутнього», фотоальбом «Ймення зорі Чорнобиль».

          Урятований світ -  найкращий пам`ятник тим, хто загинув у Чорнобильському пеклі. Пам`ятаймо про них, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка «Полин».

Переглядів: 792 | Додав: Klevan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz