П`ятниця, 19.04.2024, 05:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Клеванська публічно-шкільна бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 23
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наша адреса:
смт. Клевань 1, вул. Богдана Хмельницького, 41
Бібліотекар
Жиденко Наталія Ростиславівна

Головна » 2015 » Квітень » 2 » Давайте почитаємо разом
10:31
Давайте почитаємо разом

Не знаю, як для кого, а власне для мене немає кращого відпочинку як за приємним, захоплюючим читанням. Влаштовуюся у затишній, світлій кімнаті. Сідаю у зручне, м'яке крісло, закутуюся у вовняну ковдру та відкриваю улюблену книгу. Нехай це буде класика, чи новий бестселлер модного зарубіжного автора, а може й наш - сучасний український. 

Дуже часто, коли випадають ось такі спокійні хвилинки, до мене підбігають мої синульки та, взявши до рук збірку "Українських народних казок", чи "Чарівника з країни Оз", а ще краще книгу Всеволода Нестайко "У країні Сонячних Зайчиків", забираються до мого теплого кокону та й вмощуються як найзручніше: "Мамусю, почитай, будь-ласка!" - просять вони. Побачивши веселі вогники в їхніх очах та з яким нетерпінням мої малята чекають продовження пригод головних героїв - я читаю...

Шановні моі краяни! А, Ви, любите читати? Чи потішаєте свїіх малесеньких чомучок цікавими повчальними історіями викладеними на сторінках яскравих дитячих книжечок?

З метою популяризації книги та її читання. Для ще більшого залучення користувачів до книгозбірні та для прищіплення любові до вивчення та сприйняття джерел знань шкільний відділ ПШБ смт Клевань-1 взяв активну участь у проведенні Всеукраінського тижня дитячого читання. Згідно плану на протязі минулої неділі було підготовлено та проведено низку цікавих та пізнавальних заходів. 

23 березня для учнів 2-3 класів було проведено екскурсію "Подорож до країни Читалії". Маленьких користувачів ознайомили з основними функціями та напрямками діяльності бібліотеки, принципами та організацію роботи, а також з правилами користування бібліотекою. 

24 березня з учнями 1-4 класів було організовано День голосного читання "Візок чудових казок". Діти із задоволенням читали в голос улюблені казочки. У цей день видалася дуже гарна та тепла погода, тому ці читання проводилися на шкільному подвір'ї де школярики могли ще й досхочу погратися в квача. 

Наступного дня ( 25 березня) для наших маленьких читачів було проведено годину книголюба "Цей прекрасний, чарівний світ казок". Під час цього заходу діти з великим запалом обговорювали казкових героів та незабутні подіі зі сторінок прочитаних творів. Відгадували загадки, переказували та зачитували в дійових особах уривочки з "Пана Коцького", "Сплячоі красуні" та з інших, дивовижних казочок. А також із задоволенням та щирою турботою приймали участь у реставрації книг.

26 березня у відділі розгорнуто виставку-рекламу "Довідкове царство". До уваги наших користувачів були представлені різноманітні довідники, словники та енциклопедіі, які стануть у пригоді в будь-який момент. З цих довідкових видань діти можуть почерпнути багато нової та корисної інформації. 

Цього ж дня для учнів 6-го класу було проведено краєзнавчу годину "Історичними стежками Клеваня". Бібліотекарем було підібрано літературу та підготовлено цікаву захоплюючу розповідь під час якоі діти перенеслися на вулиці середньовічного містечка. Побували свідками возведення мурів замку Чарторийських (1475 р.), Благовіщенського костелу (1630 р.) та церкви Різдва Христового (1777 р.). Почули легенду про заснування нашого селища та зачитали уривки із збірки "Замурована пам'ять" нашого незабутнього клеванського поета - Володимира Марценковського. Пройшлися стежками історії від минулого до сьогодення. А по закінченні заходу щиро посміялися, читаючи гуморески неперевершеного Ростислава Солоневського. 

Загалом тиждень пройшов у гарному піднесеному настрої. Тішило те, що діти були доволі активними та комунікабельними. Це якось зблизило нас усіх. Створило невід'ємну цілісність: бібліотека і користувач, книга і читач. Справжній, зацікавлений та небайдужий. 

За створення чудового свята для душі, у знак вдячності, учениці 3-го класу Клеванської ЗОШ 1: Іванна Усенко,  Наталія Онопрійчук та Богдана Коржова  подарували нашій бібліотеці книги. А Ангеліна Червань нагородила всіх своїм чистим, помірним, приємним голосом та чітким виразним читанням, який укупі з невгамовним співом пташок створив переливчасту, таку рідну серцю, українську весняну пісню. 

Я хочу висловити свою щиру вдячність усім діткам які плідно працювали зі мною увесь цей час. А особливо учням 1-го А класу, бо немає такого дня, щоб ці веселі, гомінкі малята не приходили до бібліотеки. Хочу подякувати вчителям нашоі школи та батькам за те, що виховують таких добрих, чуйних та розумних дітей. Адже вони наше майбутнє. А наше спільне завдання навчити іх бути мудрими, духовними та гідними бути УКРАЇНЦЯМИ! 

Дякую! З Вами цікаво та легко працювати.

Переглядів: 477 | Додав: Klevan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz