Вівторок, 19.03.2024, 08:20

Клеванський професійний ліцей

Лютий 1953 року. В стінах замку князів Чарторийських розмістився навчальний заклад школа механізації, в якому готували трактористів й комбайнерів, бухгалтерів і доярок, механізаторів тваринницьких ферм. Класи знаходились на території замку. Першим директором училища був К. Д. Поліщук, а заступником Ліліман Л. Є., Дубина В. І.
У 1958 роцінавчальний заклад перейменовано в сільське професійно-технічне училище № 14. Неодноразово в цей час училище згадується в пресі, як один з найкращих закладів, що готує спеціалістів для села
У 1969 році навчальний заклад перейменовано в сільське професійно-технічне училище № 11. У 1970 році в СПТУ № 3. У 1985 році в СПТУ № 23.
У 2004 році заклад став називатись Клеванський професійний ліцей.
З 1968 - 1969 рік директором училища працював Захарченко С. І. У цей час в училищі функціонувало 12 класів вечірньої школи. З 1969 по 1982 рік очолював заклад Доля І. С.. Під його керівництвом побудовані лабораторії по комбайнах, тракторах, слюсарній справі, електроприводу.
З 1982 - 1987 роки. Училище очолював Опанасюк М. І.. За цей період побудовано корпус підготовки водіїв для армії, 7 кабінетів і лабораторії, споруджено стадіон, закладено сквер, обладнано літні відгодівельні майданчики для 100 голів свиней та 100 голів великої рогатої худоби.
Чималий вклад в розвиток училища внесли викладачі обладнавши кабінети та лабораторії. А саме Фінчук П. Д. - кабунет тракторів, Гнідовський В. С. - кабінет сільгоспмаш, Піддубний М. А. - кабінет комбайнів, електролабораторію, лабораторію з автосправи.
З 1987 - 1993 роки училище очолював Тарасенко В. М.. В цей час газифіковано котельню полігона. Р. І. Захожий, який очолював училище в 1993 - 2000 роках, газифікував котельню навчального корпусу.
З 2000 - 2005 рік Клеванське ПТУ-23 очолює Жук Т. М. За роки існування зі сиін ліцею вийшло понад 30 тисяч спеціалістів сільського господарства. Серед них передовики-орденоносці сільськогосподарського виробництва, знатні механізатори, спеціалісти завжди чесної, завжди потрібної професії хлібороба.
Учні, що навчаються на відмінно, мають змогу продовжити навчання в навчальних закладах вищої категорії. Вони отримують направлення від ліцею.
З 2006 року Клеванський професійний ліцей очолює молода енергійна людина Панчук Борис Володимирович.
«  Березень 2024  »